Onderhoud CV ketel

Het belang van een goed onderhouden cv-ketel

Om een goede en correcte werking van een centrale verwarmingsinstallatie te kunnen garanderen, is het noodzakelijk een cv-ketel goed te onderhouden. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat een cv-ketel minder goed rendeert, en zelfs schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Bovendien wordt een brandverzekering ook niet uitgekeerd wanneer een cv-installatie niet gekeurd is. Om storingen te voorkomen, zuiniger te stoken en uw veiligheid te optimaliseren, zorgt u beter dat uw cv-ketel met regelmaat gecontroleerd en goed onderhouden wordt.

Contacteer ons of vraag direct offerte aan

Wat zegt de wet?

De Belgische wetgeving verplicht een 2-jaarlijks nazicht van alle gastoestellen en cv-ketels om de veiligheid te kunnen garanderen. Dit geldt voor particulieren en bedrijven. Bij Camee bvba staat uw veiligheid voorop, wij vinden het dan ook niet meer dan normaal om een goede service aan te bieden bij het onderhoud van uw cv-ketel. Zo onderhouden wij de door ons geplaatste cv-ketels aan een concurrentiële prijs. Zo houden we uw cv-installatie in orde zoals de Belgische wetgeving het voorschrijft.

Bent u huurder of verhuurder van een woning of bedrijfspand? De wetgeving zegt dat de gebruiker van het centrale stooktoestel verantwoordelijk is voor het onderhoud. Bij huurwoningen moet een huurder dus het centrale stooktoestel laten onderhouden, en niet de verhuurder. Houd hier rekening mee indien u een pand gaat verhuren.

verwarmingsketel en radiatoren regelmatig onderhouden

Ook gastoestellen hebben een 2-jaarlijks nazicht nodig

Voor zowel particulieren als bedrijven is het onderhoud van het centraal stooktoestel van eender welke verwarmingsinstallatie een verplichting. De Belgische wetgeving schrijft voor dat centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) een 2-jaarlijks nazicht krijgen, uitgevoerd door een erkend bedrijf. Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets en steenkool) moeten zelfs jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.

Waaruit bestaat het onderhoud van uw cv-ketel?

Een onderhoud van uw cv-ketel of gastoestel omvat de volgende controles:

  • Controle en reiniging van de schoorsteen of de rookgasafvoer
  • Controle van de algemene staat van het stooktoestel
  • Controle van de verluchting van het stooklokaal
  • Controle van de aanvoer van verbrandingslucht
  • Controle van de verbranding zelf

Onze ervaren en erkende technici helpen u graag verder bij een jaarlijks of 2-jaarlijks nazicht van uw centrale verwarmingsinstallatie.

In alle mogelijke stijlen voorzien we u in uw wensen!

Van onderhoud, reiniging, controle tot en met installatie, bij Camee bvba bent u aan het juiste adres als het gaat om een goed onderhouden cv-ketel of gastoestel, zoals de wet dit voorschrijft. Onze ervaren en erkende technici helpen u graag verder. Wenst u een vrijblijvende offerte voor het onderhoud van uw cv-ketel? 

Contacteer ons of vraag direct offerte aan

Ons doel

Hoogwaardige uitvoering van sanitair & centrale verwarming. Tevreden klanten krijgen en behouden.

Blijf op de hoogte

Raadpleeg regelmatig het hoofdstuk Nieuws >>

Camee bvba

Spaanskwartier 68
9170 De Klinge

+32 3 770 52 33
info@camee.be

 

Open van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00.

Zaterdag doorlopend van 10:00 tot 16:00.
Gesloten op zondag en maandag.

Facebook Camee bvba

Wij leveren cookies
Wij gebruiken tools zoals cookies om essentiële diensten en functionaliteit op onze site aan te bieden, en om gegevens te verzamelen over hoe onze bezoekers met onze site, producten en diensten omgaan. Door op Accepteren (Akkoord) te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van die tools analyse en support.