PVC spanplafonds voor een strakke uitstraling

Met een spanplafond kiest u voor een perfect opgespannen doek of folie dat de vorm van uw bestaande plafond volgt. Dit geeft een strakke uitstraling. De folie die gebruikt wordt voor het opspannen van de spanplafonds kan mat, glanzend, satijn of textiel zijn, daarnaast kunt u kiezen uit polyester of pvc. Voor een snelle plaatsing van spanplafonds bent u bij Camee bv aan het juiste adres.

Boek nu een gratis opmeting

Strak PVC spanplafond woning

Het principe van een PVC spanplafond

Een spanplafond volgt de vorm van uw bestaande plafond en wordt daaronder opgespannen, vandaar de naam ‘span’ plafonds. Hierdoor verdwijnen foutjes en oneffenheden uit het bestaande plafond en krijgt u een egaal en strak resultaat. Het wordt met al dan niet zichtbare profielen tegen de muur geplaatst, waardoor u geen onderliggende structuur nodig hebt. Doordat de folie net iets kleiner is dan uw bestaande plafond, blijft deze steeds strak zitten.

Het verschil tussen PVC en polyester spanplafonds

Naast het verschil in materiaal, is het grootste verschil tussen een spanplafond van PVC of polyester de manier van aanbrengen. De manier van aanbrengen van PVC spanplafonds hebben we hierboven al uitgelegd. Een spanplafond van polyester wordt met behulp van een spatel strak en glad getrokken, hierdoor is het plafond volledig naadloos. Bij PVC spanplafonds blijft daarentegen altijd nog een heel dun naadje zichtbaar. Nog een verschil is dat polyester spanplafonds enkel verkrijgbaar zijn in een matte uitvoering, PVC spanplafonds kunnen zowel in een matte als glanzende afwerking opgeleverd worden. Het laatste verschil is de prijs. PVC spanplafonds zijn vaak goedkoper dan polyester spanplafonds.

De voor- en nadelen van PVC spanplafonds

Het plaatsen van een PVC spanplafond kent enkele voor- en nadelen.

De voordelen:

  • Snel resultaat, zonder kap- of breekwerken
  • Goedkoper dan een polyester spanplafond of ‘gewone’ bezetting
  • Een PVC spanplafond hoeft niet meer geschilderd te worden, het wordt opgeleverd in een kleur naar keuze
  • Ideaal om oude bekabeling weg te werken of om een oud dak te maskeren
  • Een PVC spanplafond is ook geschikt voor natte ruimtes

Naast de vele voordelen van PVC spanplafonds zijn er ook enkele nadelen. Een PVC spanplafond loopt een groter risico op beschadiging, bijvoorbeeld met een scherp voorwerp. En eenmaal geplaatst kunnen er geen veranderingen meer worden aangebracht. Ook is er een mogelijk risico op verkleuring van het plafond.

Een spanplafond plaatsen? Camee helpt u!

Camee bv heeft reeds jarenlang ervaring met het plaatsen van PVC spanplafonds. Contacteer ons gerust, wij vertellen u er graag alles over, bekijken de mogelijkheden en maken een vrijblijvende offerte. Een pvc spanplafond plaatsen? Camee helpt u!

Boek nu een gratis opmeting

Ons doel

Hoogwaardige uitvoering van sanitair & centrale verwarming. Tevreden klanten krijgen en behouden.

Blijf op de hoogte

Raadpleeg regelmatig het hoofdstuk Nieuws >>

Camee BV

Spaanskwartier 68
9170 De Klinge

+32 3 770 52 33
info@camee.be

 

Open van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00.

Zaterdag doorlopend van 10:00 tot 16:00.
Gesloten op zondag en maandag.