Vloerverwarming is energiezuinig, comfortabel, kostenbesparend en draagt bij aan duurzaam wonen

Camee bv heeft een jarenlange ervaring in de verkoop en het plaatsen van vloerverwarming. Of u nu op zoek bent naar vloerverwarming voor uw renovatieproject of nieuwbouw, wij helpen u graag verder.

Vraag nu een gratis opmeting aan

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Vloerverwarming verspreidt de warmte gelijkmatig en optimaal in een ruimte, hierdoor wordt de warmte gelijkmatiger en beter verdeeld dan bij gewone radiatoren. Een vloerverwarming bevindt zich onder de vloer waardoor niets van het verwarmingssysteem te zien is. Hierdoor wordt kostbare ruimte bespaard, want radiatoren tegen de muur zijn overbodig geworden.

Vloerverwarming is daarnaast ook erg onderhoudsvriendelijk. Na plaatsing geniet u jarenlang van een veilige warmte in huis. Vloerverwarming verbruikt ongeveer 20% minder energie dan gewone radiatoren omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. Het rendement van vloerverwarming is dus zeer gunstig, en goedkoper dan verwarming met radiatoren.

Vloerverwarming creëert veilige warmte met een zeer gunstig rendement

Welke vloerverwarming kiezen?

Er zijn 3 verschillende manieren waarop vloerverwarming geplaatst kan worden, afhankelijk van de type woning, ruimte en ondergrond. We leggen ze kort even aan u uit.

Vloerverwarming in de chape

Wanneer er nog geen chape afwerkingslaag ligt, bijvoorbeeld bij nieuwbouw, dan wordt de vloerverwarming in de chape zelf geplaatst.

De vloeropbouw blijft dan gering en de warmteafgifte is over het algemeen erg goed.

Vloerverwarming infreesd

Indien er al een chapevloer aanwezig is, worden de leidingen voor de vloerverwarming ingefreesd. Hiervoor gebruiken onze installateurs een speciale vloerfrees waarmee sleuven van ongeveer 17 mm diep in de bestaande chapelaag worden gefreesd. Grote voordeel van deze techniek is dat een vloer snel warm wordt aangezien de leidingen relatief hoog in de chape liggen.

Vloerverwarming op een bestaande vloer

De verwarmingsleidingen worden hierbij in een isolatiepakket gelegd dat zich op de dekvloer (tegelvloer, houten vloer) bevindt. Speciale metalen lamellen zorgen ervoor dat de warmte goed verdeeld wordt over het vloeroppervlak en dat de warmte-uitstraling naar boven effectief kan plaatsvinden.

Infrezen van vloerverwarmingsleidingen

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Tegenwoordig zijn veel vloeren geschikt voor vloerverwarming, mits de plaatsing op een correcte manier gebeurt, en er aan andere voorwaarden wordt voldaan. Dit zijn de vloeren die het meest geschikt zijn voor vloerverwarming:

  • Betonvloeren en vloeren van natuursteen
  • Keramische tegels en keramisch parket
  • Gietvloeren

Hout en laminaat zijn enkel geschikt voor vloerverwarming mits er een speciale ondervloer wordt geplaatst. Daarnaast mag een houten vloer niet gelakt worden, moeten snelle temperatuurwisselingen voorkomen worden en mogen er geen vloerkleden op de vloer gelegd worden.

Een houten vloer, laminaat, keramische tegels of betonvloer? Camee bv helpt u graag verder bij het kiezen en plaatsen van vloerverwarming in uw reeds bestaande woning of nieuwbouw woning.

Boek nu een gratis opmeting

Plaatsing van kwaliteitsvolle vloerverwarming bij u thuis!

Wenst u thuis ook het zalige warmtecomfort te ervaren dat vloerverwarming biedt? Boek dan nu een gratis opmeting en ontdek dat vloerverwarming niet duurder hoeft te zijn dan gewone radiatoren. Hebben we u weten te overtuigen, dan komen onze ervaren installateurs op professionele wijze vloerverwarming bij u thuis plaatsen. Zo heeft u jarenlang plezier van uw comfortabele en duurzame verwarming!

Ons doel

Hoogwaardige uitvoering van sanitair & centrale verwarming. Tevreden klanten krijgen en behouden.

Blijf op de hoogte

Raadpleeg regelmatig het hoofdstuk Nieuws >>

Camee BV

Spaanskwartier 68
9170 De Klinge

+32 3 770 52 33
info@camee.be

 

Open van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00.

Zaterdag doorlopend van 10:00 tot 16:00.
Gesloten op zondag en maandag.