Sta je voor een badkamerrenovatie en/of wil je weten hoe het verbouwen van je badkamer er aan toe gaat? Wij zetten de verschillende stappen in het proces even op een rijtje, zodat je perfect weet welke zaken we allemaal onder handen nemen tijdens je badkamer verbouwing.

In slechts 10 stappen naar een compleet nieuwe badkamer 

Plaatsen bescherming en afzuigsysteem breekwerken en stof

Stap 1: Plaatsen van bescherming

Bij het verbouwen van je badkamer willen we natuurlijk geen brokken maken en proper te werk gaan. We plaatsen dan ook bescherming, zorgen voor een stortkoker, plaatsen een afvalcontainer en voorzien een ventilator voor de afzuiging van het stof

Breekwerken tijdens Badkamerrenovatie

Stap 2: Breekwerken

Vakkundig en zorgvuldig starten we met de breekwerken, waarbij we de vloertegels en bestaande chape,  het bezetsel en de muurtegels verwijderen

Vernieuwen van de leidingen

Stap 3: Vernieuwen van de leidingen

Bij het renoveren van een badkamer, worden ook altijd de waterleidingen en afvoeren vernieuwd. Dit laat ons ook toe om de positie van het sanitair te herbekijken. Het is niet omdat iets nu op een bepaalde plaats staat, dat dit er terug moet komen.  Weet dat je bij Camee bvba een garantie van 10 jaar krijgt op deze werken.

Elektrische bekabeling van de nieuwe badkamer

Stap 4: Elektrische bekabeling

Op dit moment komt onze elektricien in beeld, die de elektrische bekabeling van uw badkamer verzorgd. Ook nieuwe spotjes en bijkomende verlichting behoren hem toe.

Muren watervast zetten en chappen

Stap 5: Watervast bezetten en chappen

Een badkamer is een natte ruimte en het is dan ook nodig dat je bezetsel en je chape of bepleistering vochtbestendig en waterwerend is. Met onze ervaring en door gebruik te maken van kwalitatieve materialen, mag je op je beide oren slapen. 

Plaatsing ligbad

Stap 6: Plaatsing douchebak en/of ligbad

Een douche, een ligbad of beide? Wij monteren de door jouw gekozen exemplaren zorgvuldig. Bij Camee zijn de douche mogelijkheden quasi onbeperkt en plaatsen we zowel standaard doucheruimtes als inloopdouches, stoomdouches, infrarood panelen die geschikt zijn voor de doucheruimte. Vrijstaande baden, hoekbaden of systeembaden… alles wordt op voorhand samen besproken.

Plaatsing van de badkamertegels

Stap 7: Plaatsing van de badkamertegels

De vloer- en/of muurtegels worden nu geplaatst en geven je badkamer een heel eigen look. De voegen werken we tot in de puntjes af, zodat het geheel de perfecte uitstraling krijgt. Je badkamerrenovatie begint nu echt vorm te krijgen. 

Plaatsing plafond en deuromlijsting

Stap 8: Plaatsing plafond en deuromlijsting

We naderen het einde van je badkamerrenovatie en je plafond en deuromlijsting wordt nu geplaatst. Bij badkamerrenovatie plaatsen we graag PVC spanplafonds voor een strakke en nette uitstraling. De afwerking ervan kan in mat, glanzend, of diverse kleuren zijn.

Plaatsen sanitair en kraanwerk

Stap 9: Plaatsen sanitair en kraanwerk

We leggen de laatste hand aan je sanitair, installeren en koppelen het kraanwerk, controleren de werking ervan en sturen bij waar nodig. We testen alles grondig en je nieuwe badkamer laten we gebruiksklaar voor je achter. Het genieten kan beginnen.

Stap 10: Plaatsing Velux ramen

Als laatste kunnen we zorgen voor de plaatsing van nieuwe velux ramen. Velux (dak)ramen geven extra natuurlijk daglicht in huis. Uiteraard hebben we vooraf alles eerst grondig opgemeten, zodat ze perfect passen. Weet dat nieuwe Velux ramen 25 jaar en langer meegaan en ze dragen bij een betere isolatie.

Zo, nu kan je zelf een beeld vormen hoe we de verbouwing van een badkamer aanpakken. Zit je toch nog met vragen of wil je meer details over jouw badkamerrenovatie kennen? Contacteer ons gerust, we geven je graag bijkomende informatie.

Ook voor gedeeltelijke renovaties kan u bij ons terecht, een aparte toiletruimte of enkele het ligbad vervangen door een douche. Wij maken telkens een aanbod op maat voor elke klant.

Een nieuwe badkamer in 10 werkdagen?

Camee belooft u alvast een nieuwe badkamer in 10 werkdagen. We komen afspraken na en begeleiden u van a tot z.

Lees verder om te zien hoe we dit aanpakken >>

Ons doel

Hoogwaardige uitvoering van sanitair & centrale verwarming. Tevreden klanten krijgen en behouden.

Blijf op de hoogte

Raadpleeg regelmatig het hoofdstuk Nieuws >>

Camee BV

Spaanskwartier 68
9170 De Klinge

+32 3 770 52 33
info@camee.be

 

Open van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00.

Zaterdag doorlopend van 10:00 tot 16:00.
Gesloten op zondag en maandag.