Premies voor de badkamer die je niet mag missen

Ga je je badkamer renoveren? Geweldig en weet dat er heel wat premies te rapen vallen. Deze premies kunnen de prijs van je badkamerrenovatie aardig drukken, verlies ze dus zeker niet uit het oog. Wij zetten de belangrijkste tegemoetkomingen even voor je op een rijtje. 

Denk op voorhand goed na wat je van je gerenoveerde badkamer verwacht

Een comfortabele badkamer, heel wat mensen kunnen niet meer zonder. Een badkamerrenovatie blijft echter een ingrijpend project, waar je maar beter goed over nadenkt. Het renoveren van je badkamer is echter altijd een verstandige beslissing, want het verhoogd de waarde. Hoe uitgebreider en specifieker je wensen, hoe hoger de kosten van je badkamerrenovatie oplopen. Op voorhand goed nadenken over je wensen is dan ook belangrijk om grip te houden op het kostenplaatje van je renovatie.

Wat kost het renoveren van een badkamer?

Voor elke badkamerrenovatie maken we bij Camee een offerte op maat. Geen twee projecten zijn immers gelijk en de prijzen kunnen aardig uiteenlopen. De te renoveren oppervlakte en de gekozen materialen en sanitaire toestellen bepalen het uiteindelijke kostenplaatje. Uiteraard zijn we er bij Camee om u te helpen uw droombadkamer te realiseren. Er zijn zoveel alternatieven, dat dit voor geen enkel budget een probleem is. 

Premies voor de badkamer die je niet mag missen

Er zijn heel wat premies die in aanmerking komen en die de prijs van een te renoveren badkamer stevig drukken

Grijp die premie voor je badkamerrenovatie

Laat je je badkamer renoveren, weet dan dat je investeringen in sanitair in aanmerking komen voor een aantal premies. Is je woning minstens 30 jaar oud, dan kom je in aanmerking voor een renovatiepremieAfhankelijk van je inkomen, bedraagt deze premie maximaal 20% of 30% van het totaalfactuur van je badkamerrenovatie. Mooi meegenomen, toch? Weet dat je wel minstens 2.500 euro aan facturen moet kunnen voorleggen, al is dat voor geen enkele badkamerrenovatie een probleem.

Bij technische installaties is er een bovengrens van 3.750 euro (exclusief BTW). Deze premie kan aangevraagd worden via ‘Wonen Vlaanderen’ en ook wij kunnen je bijkomend ondersteunen, want er zijn nog wel wat kleine lettertjes om rekening mee te houden.

Van Netbeheerder Fluvius kunt u een premie krijgen voor de installatie van een:

  • Warmtepomp
  • Zonneboiler voor sanitair warm water
  • Warmtepompboiler voor sanitair warm water
  • condensatieketels (enkel voor 'beschermde afnemers')

De aanpassingspremie voor 65-plussers

Ook voor 65-plussers is er een premie, de aanpassingspremieHet aanpassen van de badkamer met hulpmiddelen voor ouderenzorg komt ook in aanmerking voor een premie. Zelfs een tweede badkamer komt in aanmerking, indien deze op een andere woonverdieping ligt als de eerste. Ook aan deze premie zijn een aantal voorwaarden verbonden. De facturen mogen niet ouder zijn dan 2 jaar en moeten minstens 1.200 euro (excl. BTW) bedragen. De 65-plusser mag ook geen andere woning in volle eigendom hebben.

Wil je je badkamer aanpassen voor een inwonende 65-plusser? Ook dan kom je in aanmerking voor deze aanpassingspremie als het om een bloedverwant of aanverwant tot in de tweede graad gaat. Deze aanpassingspremie kan oplopen tot 50% van de totale som, maar is nooit meer dan 1.250 euro.

Wens je meer te weten over de premies voor het renoveren van een oude badkamer?

Wil je meer weten over deze premies of eventueel andere premies? Bij Camee houden we de vinger aan de pols en volgen we de wetgeving op de voet. Als specialist in het renoveren van badkamers kunnen we je niet enkel adviseren op het vlak van badkamers, maar kennen we ook de premies door en door. Zo krijg jij meer badkamer, voor minder!

Een nieuwe badkamer in 10 werkdagen?

Camee belooft u alvast een nieuwe badkamer in 10 werkdagen. We komen afspraken na en begeleiden u van a tot z.

Lees verder om te zien hoe we dit aanpakken >>

Ons doel

Hoogwaardige uitvoering van sanitair & centrale verwarming. Tevreden klanten krijgen en behouden.

Blijf op de hoogte

Raadpleeg regelmatig het hoofdstuk Nieuws >>

Camee BV

Spaanskwartier 68
9170 De Klinge

+32 3 770 52 33
info@camee.be

 

Open van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00.

Zaterdag doorlopend van 10:00 tot 16:00.
Gesloten op zondag en maandag.